‘PUBERTAT’, el nou projecte de Leticia Dolera, es rodarà a Terrassa

Leticia Dolera – Foto: MAX

26/05/2024.- ‘Pubertat’ és una sèrie de 6 capítols, creada, dirigida i interpretada per Leticia Dolera.
Es rodarà aquest estiu en gran part a Terrassa i s’estrenarà el 2025 a Max.

Ambientada en ple estiu i en el context cultural de la tradició castellera catalana, PUBERTAT és un drama familiar que explora el pes del tabú i l’herència psicològica transmesos de generació en generació. Leticia Dolera ha creat aquesta sèrie de sis episodis que dirigirà i interpretarà i ha escollit la colla castellera Minyons de Terrassa per participar-hi. La sèrie es rodarà a diverses localitzacions de Catalunya aquest estiu ia Terrassa concentrarà un 40% del total de la producció. S’estrenarà el 2025 a Max posteriorment a la plataforma 3Cat.

Sinopsi: L’harmonia d’una comunitat es veu truncada per una denúncia d’agressió sexual a les xarxes socials que apunta tres adolescents com a culpables.

Els adults a càrrec dels assenyalats, com a agressors i com a víctima, hauran de bregar amb la tensió de la situació i enfrontar-se a la seva pròpia relació amb la sexualitat. En el procés descobriran que potser no només les tradicions passen de generació en generació, sinó també els tabús i els traumes.

La sèrie qüestiona si un nen de 13 anys pot ser un agressor sexual i, si fos, de qui seria la responsabilitat: del nen, de la família o de la societat. Alhora, la història explora les relacions paternofilials i com aquestes, vulguem o no, també ens constitueixen.

En paraules de Leticia Dolera: “A la pubertat, la sexualitat i els canvis al nostre cos ens travessen i ens fan vulnerables. En un context social on d’una banda es pornifica i cosifica tot i de l’altra el sexe i la intimitat segueixen sent un tabú, com s’aproximen els adolescents a una cosa tan íntima i radical com és la sexualitat? Com ho fem nosaltres, els adults? Estem preparats per acompanyar-los? Per això he escrit PUBERTAT, per compartir totes aquestes inquietuds i intentar donar una mica de llum sobre aquest tema”.

I afegeix: “Per narrar aquesta història he triat la força visual i metafòrica de la tradició castellera. PUBERTAT parla del llegat entre generacions, entre pares i mares i els seus fills i filles, tant a nivell cultural com emocional o psicològic; també de com la tradició i el progrés conviuen avui amb certa tensió. Per això em semblava que el context de la cultura popular era un terreny fèrtil i idoni per a la sèrie. A més de l’esforç en equip i del simbòlic i catàrtic d’un castell, em va atreure per a la història, la naturalització del contacte amb el cos a l’hora de fer un castell. El cos vist com una cosa a integrar i no una cosa a témer, amagar o avergonyir-se. Crec que, en definitiva, una colla castellera és com una petita societat, a nivell humà i polític, és un mirall on mirar-nos”.

Dolera que ha comptat amb Almudena Monzú com a co-guionista de tres dels sis capítols de la sèrie. Al tram final del procés de desenvolupament hi han col·laborat Manuel Burque i David Gallart. Se rodarà a diverses localitats de Catalunya al llarg del 2024 i durant més d’un mes aquest estiu el rodatge es concentrarà a Terrassa.

La sèrie és una producció de Distinto Films, Tall i Confecció de Pel·lícules, Uri Films i 3Cat en coproducció amb l’empresa belga AT-Productions. Compte amb el suport de l’ICEC, el programa Europa Creativa MEDIA i Eurimages. Produïda per Miriam Porté i Oriol Maymó.