1a Conferència Espanyola sobre TURISME CINEMATOGRÀFIC

09/06/2016.- La ciutat de Valladolid ha acollit aquest 9 de juny la 1a Conferència Espanyola sobre TURISME CINEMATOGRÀFIC, impulsada per l’Spain Film Commission, organisme del qual la Terrassa Film Office n’és membre actiu i part de la junta directiva. La participació de Parc Audiovisual i la oficina fílmica de la ciutat confirmen els constants esforços realitzats per mantenir actius els mecanismes per impulsar no només l’activitat audiovisual al país sinó també les rutes turístiques que se’n deriven dels rodatges acollits.

A la pàgina web promocional d’aquesta primera trobada, s’exposen quins són els objectius principals de la iniciativa: crear i potenciar una idea de marca de la ciutat / localització relacionada als rodatges que acull, fomentar el turisme cinematogràfic, fer polítiques de turisme que posin de rellevància la importància del cinema a l’hora de promocionar el territori, etc.

“El cinema i l’audiovisual en general, a més d’impulsar l’activitat econòmica de la localització triada per a un rodatge, juga un paper rellevant com a factor motivacional en l’atracció de turistes, i serveix per potenciar la imatge de marca d’algunes destinacions turístiques.

Aproximadament 40 milions de viatgers internacionals van escollir la seva destinació en 2012 , perquè els va interessar molt després de veure una pel·lícula o la seva sèrie de TV preferida.

Les autoritats turístiques són cada vegada més conscients de la importància del cinema com a dinamitzador del turisme, i tracten de desenvolupar estratègies tant per fomentar els rodatges a la seva destinació, com per crear nous productes turístics i promocionar el turisme induït pel cinema.”

El grup de ponents ha estat format per productors, actors i personalitats relacionades a les polítiques de turisme, entre d’altres.

Un cop més, Terrassa -representada pel director de la Film Office- ha estat present en un nou espai de discussió i foment de la indústria audiovisual per tal de millorar-la i fer-la cada vegada més forta i atractiva.

Fotografia: Ajuntament de Valladolid