Dos produccions rodades a Terrassa, nominades als Premis Goya 2019


Com ja vam informar fa uns dies de les sis pel·lícules nominades als Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, i ara és el torn d’aquelles que han arribat a posicionar-se entre els nominacions dels grans premis espanyols de cinema. ‘El fotógrafo de Mahutausen’ i ‘Superlopez’, participen amb 4 i 3 nominacions respectivament. La Gala de la 33a edició dels Goya serà el 2 de febrer al Palacio de Congresos y Exposiciones de Sevilla.

‘El fotógrafo de Mauthausen’, de Mar Targarona basat en la vida de Francesc Boix, aplega les següents nominacions:
Millor maquillatge i perruqueria: Caitlin Acheson, Jesús Martos, Pablo Perona

Millor direcció de producció: Eduard Vallès, Hanga Kurucz

Millor  direcció artística: Rosa Ros

Millor disseny de vestuari: la terrassenca Mercè Paloma

‘Superlópez, protagonitzada per Dani Rovira i dirigida per Javier Ruiz Caldera, està nominada a les següents categories:
Millors efectes especials: Lluís Rivera, Laura Pedro
Millor direcció artística: Balter Gallart
Millor guió adaptat: Borja Cobeaga, Diego San José

 


On es van rodar?

Els platós del Parc Audiovisual es van convertir en les barraques del camp de concentració de Mauthausen per al film de Targarona, amb un Mario Casas compromès amb el paper i un canvi físic notable. Alhora, els camps i les quadres del Mas Viver de Torrebonica van transformar-se en la imponent entrada del camp de concentració amb un magnífic treball de direcció artística liderada per la Rosa Ros i un gran equip de decoradors.
Per la seva banda, ‘Superlópez’ va ‘colonitzar’, a més del plató 1 del Parc, altres zones exteriors i interiors, com blacklots i localitzacions de l’antic Tòrax, a més de localitzacions del centre de Terrassa.