Doble sessió de ‘Terror a la fresca’ al Parc

El proper divendres 28 de juliol els jardins del Parc Audiovisual es convertiran en un cinema a l’aire lliure, en un cinema a la fresca. Com no podia ser d’una altra manera el gènere de terror, present en moltes de les produccions al Parc i que troba en el cinema català un gran espai de creació, és l’escollit per aquest cicle que presenten conjuntament el Tòrax Club (Parc Audiovisual) i el CineClub de Matadepera.

Com a colofó final de temporada, i els platós amb màxima activitat, el Parc acollirà aquest cicle que inclou doble sessió de cinema de terror amb els títols ‘The convent’ (‘El convento del diablo’), de Mike Mendez i el remake de ‘Night of the living dead’ (‘La noche de los muertos vivientes’) dirigit per Tom Savini l’any 1990. La projecció d’aquesta última servirà de petit homenatge a George A. Romero, director del film original de l’any ’68, considerat el ‘pare’ del gènere zombie i que ens va deixar fa pocs dies.

El CineClub Matadepera i el Tòrax Club del Parc Audiovisual proposen aquest cicle amb una clara aposta per aprofitar els espais que ofereix l’entorn del Parc, un lloc ideal i alhora ‘rodejat’ de cinema. Els jardins es convertiran així per primera vegada en un cinema d’estiu, a l’aire lliure i obert a tothom. Una barra de begudes, màquina de crispetes, cadires i coixins davant la pantalla gegant formaran l’escenari en aquesta iniciativa que pretén ser la primera de moltes que podrien incloure temàtiques diferents i d’altres gèneres artístics, com la música.

Per realitzar les projeccions dels films s’han obtingut els drets de distribució. És per aquest motiu que es cobrarà una entrada simbòlica de 3 euros per cobrir part de les despeses. Aquest nou cicle, com els realitzats a Matadepera pel CineClub, és una activitat sense ànim de lucre i demanem la col·laboració del públic per fer amb la recaptació nous esdeveniments en el futur.
L’aforament és limitat i les reserves d’entrades es poden fer a través de la pàgina web del Parc Audiovisual. És important fer una reserva per persona i es permetrà l’accés només a aquells que estiguin al llistat d’inscrits. L’activitat és per a majors de 18 anys.
L’horari d’apertura de portes serà a les 20:30 i fins les 21:30. El començament de les projeccions serà puntual a les 22h. Entre els dos films es realitzarà un descans de 15 minuts.

Sobre els films

‘Night of the living dead’ (1990), dirigida per Tom Savini, EEUU, 88 min.
Petit homenatge a George A. Romero, director del film original de 1968, considerat el ‘pare’ del gènere zombie i que ens
va deixar fa pocs dies. Remake fet amb ‘carinyo’ per Savini (crac dels efectes especials gore), i amb Romero com a guionista i productor. A part de donar color al film, aprofundeix el personatge de Bàrbara, la protagonista.
Argument: Set desconeguts queden atrapats en una granja solitària mentre uns zombis caníbals, que recobren vida per la influència d’una ona espacial radioactiva, emprenen un atac despietat i ataquen a tot aquell que troben al seu pas.

 

‘The Convent’ (2000), Mike Mendez, EEUU, 76 min.
Terror de sèrie B de baix pressupost sense pretensions, còctel de teenagers, drogues, dimonis i monges posseïdes: pura diversió.
Argument: Fa 40 anys el col·legi femení de St. Francis fou escenari d’una massacre terrible, carnisseria de monges i frares. Ara el convent abandonat és presa fàcil per a llegendes fantasioses i bretolades de fraternitats d’estudiants. Jugant amb la màgia negra, un grup de joves despertarà el mal que habita en el convent.