El Parc, present al festival de Sitges – ‘Tòrax fantàstic’, una història de cinema.

05/10/2017.- ‘Tòrax Fantàstic, una història de cinema’ – Exposició a l’Hotel Melià del 5 al 13 d’octubre – Festival internacional de Cinema Fantàstic de Sitges
El Parc Audiovisual i la seva localització més emblemàtica, l’Hospital del Tòrax, presents en aquesta edició tan especial del Festival que ja fa 50 anys. 

L’antic Hospital del Tòrax de Terrassa és, després de molts anys acollint rodatges, una localització reconeguda del cinema català. Seria difícil trobar professionals del cinema a Catalunya que no hagin rodat o hagin estat pròxims a una de les tantes produccions que els seus passadissos llargs i foscos han acollit fins ara.

El temps que va estar abandonat va ajudar a crear llegendes i històries, més o menys ‘elaborades’ sobre monges assassines i espectres fantasmagòrics. Tot plegat ha fet de l’entorn un lloc molt cinematogràfic.

Al voltant de l’enorme edifici del Tòrax s’han creat els 4 platós del Parc Audiovisual de Catalunya, unes importants infraestructures per potenciar el cinema del país i que se sumen a l’excel·lent localització prèvia del Tòrax amb passadissos, plantes infinites i jardins. Ara, tot aquest ric entorn de cinema conforma un gran espai de producció, representatiu del pols continu de la producció audiovisual feta a casa nostra. 

Casi cada any, el Festival de Sitges obre les seves portes projectant pel·lícules produïdes al Parc Audiovisual i, moltes d’elles, a les localitzacions del antic hospital. Aquesta exposició pretén fer un repàs a la història del cinema fet aquí, amb fotografies que il·lustren el pas de grans noms del cinema de gènere per aquest indret únic. ‘Fragiles’, ‘El Maquinista’, ‘Los sin nombre’, ‘Mientras duermes’, ‘Mamá’, ‘Asmodexia’ o ‘Muse’ (aquesta última s’estrenarà al festival el proper dissabte 7) són alguns dels títols més coneguts dels cine fet a casa nostra.

Ara, acompanyat dels 4 platós i convertit en part fundamental del Parc Audiovisual, el Tòrax continua sent una localització molt buscada per creadors amateurs i professionals -fins i tot ‘estimada’- que és testimoni d’un bon grapat de produccions anuals.

L’exposició es troba a partir d’avui a sala Tramuntana de l’Hotel Melià (on es troben les taquilles de la venda d’entrades) i és d’entrada gratuïta i oberta a tothom.

Grans convidats: Balagueró  i Gallart, el 10 a les 17h

Com a plat fort d’aquest homenatge que el Parc fa al festival i al Tòrax, proposem una trobada informal amb dos grans del cinema del nostre país: el cineasta Jaume Balgueró, un dels directors que més vegades a cridat ‘acció!’ al Tòrax i els platós del Parc i el director d’art Balter Gallart que també és un dels grans professionals que ens ha visitat més d’una vegada amb diverses produccions. Gràcies a la seva amabilitat i llarga relació que ens uneix, tindrem el privilegi de comptar amb ells per compartir anècdotes, experiències i records del seu pas pel Tòrax-Parc. La cita és el 10 d’octubre a les 17h a la sala Industry Hub de l’Hotel Melià. Per assistir-hi, heu d’enviar un mail a comunicacio@parcaudiovisual.com (aforament limitat).

Us esperem a tots!