Som ‘Ciutat del Cinema’

1/01/2018.- El passat mes d’octubre Terrassa va ser escollida com a nou membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en l’apartat CINE. Per celebrar aquest reconeixement, l’Ajuntament de Terrassa organitzarà el proper divendres 19 de gener una festa per compartir amb la ciutadania la designació de Terrassa com a CIUTAT DE CINEMA per la Unesco, convertint-se així en l’única de l’Estat i en una de les 13 ciutats d’arreu del món en aconseguir aquest reconeixement en l’esmentada categoria. 

El proper divendres 19 de gener es durà a terme una gran festa oberta a tota la ciutadania a la Plaça Vella. A partir de les 18.30 h i fins les 21h tothom qui vulgui podrà gaudir en directe de concerts, projeccions al voltant del paper de Terrassa i la seva trajectòria com a ciutat del cinema, photocalls on fotografiar-se i compartir l’experiència amb personatges molt reconeguts del panorama cinematogràfic internacional. Tot plegat acompanyat de molta animació i la interpretació de bandes sonores cinematogràfiques a càrrec de la Banda de Terrassa de films com Batman, Braveheart, Cinema Paradiso o Pirates del Carib, entre d’altres. Alguns personatges de pel·lícula ens reserven moltes sorpreses durant la celebració.

D’altra banda, i dins el cicle “Rodat a Terrassa”, el Cinema Catalunya ha programat tres sessions els dimecres 17, 24 i 31 de gener. El primer film que es projectarà el dia 17 serà Musa, el darrer llargmetratge de Jaume Balagueró. Aquesta destacat director és el que més vegades ha rodat a la ciutat Balagueró i es un dels directors més fidels al Parc Audiovisual de Catalunya, on ha rodat bona part de la seva filmografia (7 films i d’altres produccions). Musa, és l’adaptació de la novel·la La dama número trece i està nominada als millors efectes visuals en els Premis Gaudí. El 24 de gener serà el torn de El elegido, d’Antonio Chavarrías, un film que obtingué tres nominacions per als Premis Gaudí 2016. La pel·lícula explica la història de Ramón Mercader, un oficial de l’Exèrcit Republicà que, després de canviar d’identitat, viatjà a Mèxic, on atemptà contra Leon Trosky.

El cicle finalitzarà el dimecres 31 de gener amb la projecció de Secuestro, de Mar Targarona; la mateixa directora que fa unes setmanes estava rodant la seva propera obra El fotografo de Mauthausen, protagonitzat per Mario Casas, a localitzacions de Torrebonica i als platós del Parc Audiovisual.

Les sessions s’iniciaran a les 10 de la nit i el preu de l’entrada serà de 4 euros. Es tracta de la segona edició d’un cicle que té com a principal objectiu donar a conèixer alguns dels treballs cinematogràfics realitzats al Parc Audiovisual de Catalunya així com els rodatges efectuats a Terrassa o rodalies. El cicle Rodat a Terrassa s’emmarca dins el conjunt d’activitats organitzades amb motiu de la incorporació de Terrassa a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.