El Cinema Catalunya acull el cicle 'Rodat a Terrassa'

Les sessions se celebraran els dimecres 19 i 26 de juliol, i 2 d’agost

Un monstruo viene a verme, Tercer grado i Los últimos días són les tres pel·lícules que es podran veure al Cinema Catalunya en el cicle Rodat a Terrassa, que vol donar a conèixer alguns dels films que s’han realitzat al Parc Audiovisual de Catalunya i a exteriors ubicats a Terrassa i les seves rodalies. La iniciativa forma part de les activitats organitzades amb motiu de la candidatura de Terrassa per entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, en l’apartat de cinema. Una proposta de la Taula Local de l’Audiovisual que es va constituir el passat mes de març. Les projeccions es portaran a terme al llarg de tres dimecres consecutius a partir del 19 de juliol. Les sessions començaran a les 10 de la nit i l’entrada serà de 4 euros. Així el primer dia es projectarà, en versió original subtitulada, Un monstruo viene a verme, de Juan Antonio Bayona, guanyadora de 9 premis Goya i 8 premis Gaudí. Es tracta del tercer llargmetratge del director, estrenat l’octubre de 2016 i basat en la novel·la de Patrick Ness. La història d’un noi de 12 anys que després de la separació dels seus pares, s’ha de fer responsable de casa seva quan a la seva mare se li diagnostica un càncer. A superar els seus traumes, entre aquests l’assetjament escolar, l’ajudarà un monstre, creat per la seva pròpia imaginació.

El dimecres, 26 de juliol, serà el torn de Tercer Grado, del terrassenc Geoffrey Cowper, qui assistirà a la sessió per presentar la pel·lícula. La seva òpera prima, estrenada el desembre de 2015, és un thriller protagonitzat per Mark. Un pres que gaudeix del seu primer cap de setmana de permís i coneix una stripper, amb qui es desperta l’endemà sense recordar res. Poc després, seran testimonis d’un atracament en el centre comercial on treballa ella. Tots dos perseguiran als lladres i intentaran recuperar els diners, però evitant a la policia.

I per acabar, el dimecres, 2 d’agost, serà el torn dels germans Àlex i David Pastor, amb Los últimos días. Una història situada en una Barcelona postapocalíptica, durant l’epidèmia d’una misteriós virus que mata de forma fulminant. Els habitants viuen en els subterranis de la ciutat; en túnels i estacions de metro, i serà en aquest submón on Marc buscarà a Júlia; la seva xicota desapareguda. La pel·lícula, estrenada el març de 2013, guanyà set premis Gaudí.

Els directors de les tres pel·lícules han estat alumnes de l’ESCAC –Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya-, situada a Terrassa, i han utilitzat els serveis de la Terrassa Film Office o les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya per a rodar les seves obres.