Indústries creatives i projecció internacional de la xarxa Eurocities al Parc

Els passats 14 i 15 de juny, les ciutats de Barcelona i Terrassa van acollir la trobada dels grups de treball d’Indústries Creatives i de Citiy Branding i Internacionalització de la xarxa Eurocities. La trobada va aplegar una cinquantena d’especialistes arribats de França, Bèlgica, Portugal, Holanda, Regne Unit, Bèlgica, Turquia, Itàlia, Alemanya, Noruega, Geòrgia i Lituània; i de les ciutats espanyoles de Madrid, Múrcia i Gijón, a més del personal tècnic de l’equip d’Eurocities que hi treballa a Brussel·les.

L’objectiu principal d’aquesta jornada ha estat l’intercanvi directe d’idees, projectes i bones pràctiques entre les ciutats membres d’Eurocities a l’entorn del sector audiovisual, les Indústries Creatives i el City Branding i la Internacionalització, que permetin reforçar plans estratègics de creixement i atraure negocis i visitants a les ciutats.

El fòrum va començar el dia 14 a les 9.45 h a les instal·lacions de l’edifici MediaTIC de Barcelona amb la primera part de les jornades centrada en la presentació de cadascuna de les ciutats amfitriones i en donar a conèixer projectes vinculats a les indústries creatives i als esdeveniments culturals que promouen perfils emprenedors de noves tecnologies i innovació, com és el cas del Sónar i Sónar+D a Barcelona.

A la tarda, els participants van continuar amb una visita a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va donar la benvinguda institucional a la ciutat a les persones assistents a les jornades. Tot seguit, els i les especialistes van iniciar una sessió de treball al voltant del Parc i de la ciutat de Terrassa com a municipi referent dins del sector audiovisual. Els assistents a la jornada van conèixer de primera mà el funcionament i les activitats que es desenvolupen al Parc així com els diferents projectes que es duen a terme a les nostres instal·lacions.