Jornada sobre deduccions fiscals i avantatges en el sector

05/02/2016.- El proper 25 de febrer el Parc Audiovisual organitza la jornada “Deduccions fiscals a la I+D+i per al sector de continguts audiovisuals i TIC”. La jornada compta amb al col·laboració del Clúster Audiovisual de Catalunya i PROA i s’adreça a totes les empreses i agents del sector interessats en conèixer de prop els avantatges de les deduccions fiscals actuals. La cita és al Parc a les 9:30h i requereix inscripció prèvia.

Amb caràcter general, les deduccions fiscals per la realització d’activitats de I+D+i permeten recuperar entre un 25% i un 42% de la inversió realitzada en I+D i un 12% de la realitzada en innovació tecnològica. Aquest marc legal està en vigor des de fa més de 10 anys. Tot i que es tracta d’un marc conceptualment multisectorial, l’aplicació en el sector TIC de les deduccions per I+D (però no la deducció com a Innovació tecnològica) ha estat molt limitada per unes definicions de I+D fiscals pròpies restrictives. En l’última reforma fiscal aprovada s’han produït dues novetats que impacten molt positivament en el sector TIC i de continguts audiovisuals:

a) Es considera I+D, des de l’òptica fiscal, la creació, combinació i configuració de softwares avançats.

b) Es podrà deduir com a innovació tecnològica la demostració inicial o projectes piloto relacionats amb l’animació.

A més a més, ara també és possible compatibilitzar la deducció dels projectes amb les bonificacions a la seguretat social del personal dedicat en exclusiva a fer innovació dins de l’empresa, per a totes les pymes reconegudes pel MINECO com a PYME INNOVADORA. Aquesta compatibilitat és el primer avantatge concret de les mesures plantejades en benefici d’aquesta tipologia de PYMES, per exemple, la relativa a afavorir el seu accés a processos de compra pública innovadora CPI.

La presentació de la jornada anirà a càrrec d’Amadeu Aguado, 5è Tinent d’alcalde. Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat i president del Consell d’Administració del Parc Audiovisual de Catalunya. Les ponències, de la mà de la Noelia Escobar, Gerent de Consultoria Estratègica I+D+i al Grupo SCA i de l’Oscar Nevot, Director Tècnic de I+D+i de l’empresa SGS – ICS

Si voleu participar en la jornada, inscriviu-vos en aquest FORMULARI.

Us esperem!