Films rodats a Terrassa i talent ESCAC als XI Premis Gaudí

Acabades de sortir a la llum les nominacions es confirma, un any més, que moltes produccions rodades al Parc Audiovisual i localitzacions de la ciutat i un total de 23 nominacions de graduats ESCAC omplen una nova edició dels premis de cinema català organitzats per l’Acadèmia. La gala se celebrarà el 27 de gener i la presentarà el Mag Lari.
Totes les nominacions – XI Premis Gaudí 2019

‘Entre dos aguas’, ‘Viaje al cuarto de una madre’ i ‘El fotógrafo de Mauthausen‘, aquesta última rodada majoritàriament als platós del Parc i el Mas Viver de Torrebonica, lideren les nominacions dels premis Gaudí amb un triple empat a nou candidatures. El film de Mar Targarona basat en la vida de Francesc Boix, aplega 9 nominacions: Millor Pel·lícula en llengua no catalana, Millor Protagonista Masculí, Millor Direcció de Producció, Millor Actor Secundari, Millor Música Original, Millor Direcció Artística, Millor Vestuari, Millors Efectes Visuals, Millor Maquillatge i Perruqueria. 

Les altres produccions que van confiar en els equipaments i la Terrassa Film Office per portar a terme els seus rodatges i que estan nominades són 6: ‘Durante la tormenta’ amb una nominació (Clara Segura, nominada a Millor actriu secundària); ‘Superlópez’ amb 5 nominacions (Balter Gallart, Millor Direcció artística; Alberto Valcárcel i Cristina Rodríguez, Millor Vestuari; Marc Orts, Oriol Tarragó i Sergio Bürmann, Millor so; Laura Pedro, Lluís Rivera i Ricard Barriga, Millors efectes visuals; Jesús Martos i Montse Sanfeliu, Millors Maquillatge i perruqueria); ‘Blackwood‘ amb una nominació (Caitlin Acheson i Jesús Martos, Millor maquillatge i perruqueria); ‘De la ley a la ley‘ i ‘Vida privada‘, amb una nominació (Sílvia Quer i Sílvia Munt, respectivament, a la categoria Millor pel·lícula per a TV).

On es van rodar?
Els platós del Parc Audiovisual es van convertir en les barraques del camp de concentració de Mauthausen per al film de Targarona, amb un Mario Casas compromès amb el paper i un canvi físic notable. Alhora, els camps i les quadres del Mas Viver de Torrebonica van transformar-se en la imponent entrada del camp de concentració amb un magnífic treball de direcció artística liderada per la Rosa Ros i un gran equip de decoradors.
Per la seva banda, ‘Súperlópez’ va ‘colonitzar’, a més del plató 1 del Parc, altres zones exteriors i interiors, com blacklots i localitzacions de l’antic Tòrax, a més de localitzacions del centre de Terrassa. ‘Durante la tormenta’, film de ciència-ficció dirigida per l’Oriol Paulo, als platós 1 i 2 del Parc, igual que el film de Rodrigo Cortés, ‘Blackwood’.
‘De la ley a la ley’, va omplir de manifestants franquistes diferents zones de la Patronal CECOT i Sílvia Munt amb l’adaptació del gran Josep Maria de Sagarra, ‘Vida privada’, va rodar a la Casa Alegre de Sagrera del Carrer Font Vella.

Talent ESCAC, a 12 categories diferents 
Com és habitual en quasi totes les produccions espanyoles, i també internacionals, els graduats ESCAC ja tenen un lloc merescut als diferents premis de cinema. La gran qualitat dels equips formats per exalumnes del centre ubicat a Terrassa es fa visible amb la gran quantitat de nominacions d’enguany.16 produccions amb talent Escac estaran presents amb un total de 23 nominacions en 12 categories diferents.

Talent ESCAC als XI Premis Gaudí 2019

Coneixent les nominacions des del Parc
La terrassenca Mercè Paloma, torna a estar present als Gaudí amb una nominació a la categoria Millor Vestuari per ‘El fotògraf de Mauthausen’. Habitual guanyadora i personatge estimat i reconegut dins el sector, Mercè i el seu equip treballen actualment en la producció de NETFLIX ‘Hache’, instal·lada al Parc Audiovisual des de fa mesos.

 

Durant el rodatge de ‘El fotógrafo de Mauthausen’ al Parc Audiovisual de Catalunya