La valentia i la memòria de ‘El fotógrafo de Mauthausen’, arriba als cinemes

El film, rodat majoritàriament als platós del Parc Audiovisual de Catalunya, s’estrenarà el 26 d’octubre a la gran pantalla.

‘El fotógrafo de Mauthausen’ recupera la fascinant història de Francesc Boix, el fotògraf empresonat al camp de concentració austríac que va arriscar la seva vida per obtenir uns negatius per mostrar tota la crueltat del camp. La producció va estar a càrrec de FILMAX, està protagonitzada per un grandíssim Mario Casas i dirigida per la Mar Tarragona. La directora i l’equip de producció van trobar als estudis de Terrassa, a l’emblemàtic Antic Hospital del Tòrax i altres localitzacions de Terrassa com el Mas Viver de Torrebonica els escenaris ideals per al film. Tenint molta cura dels detalls i el respecte per la història original en què es basa la pel·lícula, ‘El fotógrafo de Mauthausen’ va rodar-se durant dos mesos del 2017 a Terrassa, Ciutat UNESCO de cinema des de l’octubre d’aquell any.

Sinopsi

Amb l’ajuda d’un grup de presoners espanyols que lideren l’organització clandestina del camp de concentració de Mauthausen, Francesc Boix (Mario Casas), un pres que treballa al laboratori fotogràfic, arrisca la seva vida al planejar l’evasió d’uns negatius que demostraran al món la crueltat inhumana comesa pels nazis a l’infern del camp de concentració austríac.

Milers de negatius que mostren des de dins tota la duresa d’un sistema pervers. Les fotografies que Boix i els seus companys van aconseguir rescatar, van ser determinants per condemnar alts càrrecs nazis als judicis de Nuremberg el 1946. Boix va ser l’únic espanyol que va assistir com a testimoni.