Rècord de rodatges a Terrassa en 2022 amb 123 produccions

01/03/23.- Els rodatges als platós del Parc Audiovisual de Catalunya i a diverses localitzacions de la ciutat gestionades per Terrassa Film Office marquen el màxim registrat fins el moment, superant les 120 de l’any 2015. 

Bones dades pel que fa a l’activitat audiovisual a la ciutat l’any passat que marquen el camí a seguir en el futur. Terrassa, així, continua consolidant-se com a escenari de rodatge de pel·lícules, espots publicitaris, televisió, documentals, videoclips i altres gèneres, sumant 1075 dies d’ocupació en total i 123 produccions.

Per gèneres, la ciutat ha acollit 30projectes de ficció (cine, sèries, TV), 39 espots publicitaris, 5 videoclips, 37 exercicis Acadèmics i 12 produccions d’altres gèneres com streamings en directe, gravació de pràctiques d’FX i stunts (dobles d’acció), projectes corporatius o sessions fotogràfiques. D’aquests 123 rodatges, el Parc va acollir 52 i Terrassa Film Office gestionar 71 permisos per rodar a la via pública o sent l’enllaç amb localitzacions particulars. Quant a la naturalesa de les produccions, moltes han estat projectes internacionals.

FOTO: PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Els bons resultats reforcen el paper de Parc Audiovisual i Terrassa Film Office com a interlocutors de referència per al sector audiovisual actual i són un reflex de la excel·lència que busca la ciutat en aquest sentit per continuar sent escenari de múltiples rodatges.

Rodatges destacats
Entre els projectes acollits de ficció, molts d’ells amb equips que mantenen una forta vinculació amb Terrassa al llarg dels anys, trobem les sèries ‘Bojos per molière’ (TV3), ‘The crown’, ‘Bienvenidos al Edén’ i el films ‘El cuerpo en llamas’, ‘Palomino’, ‘Self Tape’, ‘Rich Flu’ o el debut de Mario Casas com a director amb ‘Mi soledad tiene alas’. En televisió, dos programes per a TVE, ‘Días de Tele’, amb Julia Otero, i ‘La gran confusión, amb Xavier Sardà. Pel que fa a la publicitat, espots per a marques com Massimo Dutti – Studio, Apple, Nissan o Toyota Gr Sport i els videoclips del grup Stay Homas, ‘Here to play’, i de la cantant Shakira amb ‘Te felicito’ i ’Don’t you worry’ (acompanyada per Black Eyed Peas i David Guetta).

               

FOTOS: PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Suport des de la base
Quant als rodatges acadèmics, la majoria de projectes han estat d’estudiants de l’ESCAC, també ubicada a la ciutat. Val a dir que tant el Parc Audiovisual com Terrassa Film Office  dóna suport permanent d’assessorament quant a la recerca de localitzacions i gestió de permisos. Des de Terrassa és fa, doncs, una aposta clara per recolzar als creadors en la fase inicial de les seves carreres.

Terrassa, amb el Parc Audiovisual i Terrassa Film Office, membres de la xarxa Catalunya Film Commission i Spain Film Commission, s’ofereix al sector nacional i internacional com una autèntica ciutat Film Friendly sempre a punt per acollir rodatges.

FOTO: VIVIAN DORSEY