Terrassa és una 'ciutat de cine’. Fem que tot el món ho sàpiga!

15/9/2017.-El proper dilluns 18 de setembre, a partir de les 19h, el Cinema Catalunya de Terrassa acollirà la presentació popular de la ciutat com a candidata a formar part de la Xarxa de Ciutat Creatives de la UNESCO en l’apartat FÍLMIC, com ja ho són entre d’altres, Bradford, Santos, Roma o Sidney.

Després de superar la primera tria estatal i arribar a la fase final de la selecció -l’Alcalde Ballart va presentar la candidatura a la seu de l’UNESCO a París el passat mes de juliol- s’organitza ara aquesta celebració per tal d’acostar la candidatura a tota la ciutadania i aconseguir que una realitat present -Terrassa és ja una ‘Ciutat de cine’- traspassi fronteres assolint el reconeixement de l’UNESCO.

La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament i la ‘Taula Local de l’Audiovisual’ de Terrassa, vol presentar a tots els egarencs una candidatura que aposta pel sector audiovisual i les oportunitats culturals i professionals que aquest ofereix a la ciutadania, així com fomentant els valors que la UNESCO abandera. D’aquesta maner, també es pretèn millorar el posicionament internacional de la marca ‘Terrassa’.

Per fer-ho, convida a tots els egarencs el proper dilluns 18 a les 19 al Cinema Catalunya on està prevista la presentació i explicació de la candidatura a càrrec de l’Alcalde, Jordi Ballart, que posiciona Terrassa molt a prop de convertir-se finalment en autèntica ‘Ciutat de Cinema’ amb el suport d’una organització tant emblemàtica i prestigiosa com és la UNESCO.

L’acte estarà vertebrat per diferents projeccions: la estrena del curtmetratge “Una vida de cinema a Terrassa” dirigit per l’Antoni Verdaguer i rodat aquest estiu a la ciutat; projecció del vídeo promocional creat per a la candidatura; i projecció del film ‘Mare Nostrum’*, patrocinat per la UNESCO i que és obra de la directora Michelle Brun, graduada de l’ESCAC, i el director Stefan Haupt.

Durant tota la celebració el públic podrà fer-se fotos amb l’objectiu fer ressò a les xarxer socials amb els hashtags #Terrassacityoffilm, #UCCN i #UNESCO. La idea és aconseguir que tothom s’adhereixi al missatge que Terrassa és CIUTAT DE CINEMA amb difusió espontània i l’intervenció directa del públic.

L’acte és obert a tothom amb aforament limit. Es prega puntualitat.

 

#terrassacityoffilm #UCCN #UNESCO

  La Taula Local de l’Audiovisual està integrada per l’Ajuntament de Terrassa, a través de l’àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat; la Terrassa Film Office; l’ESCAC (Escola superior de Cinema de Catalunya); l’Institut Santa Eulàlia (cicles formatius d’imatge i so); la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa i el Cinema Catalunya; la Filmoteca de Catalunya; el Parc Audiovisual de Catalunya; i el director cinematogràfic terrassenc, Jan Baca; l’assessor del govern de Terrassa en matèria audiovisual, Antoni Verdaguer; i el CITM (Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia).